Home » LIVE » SERTIFIKASI

SERTIFIKASI

Bari ngaleos “euh..nya kudu ngajar, nya kudu sertifikasi!”

Teu ngabibisani sertifikasi keur para guru matak lieur kur nu teu siap mah. Sajaba ti kudu ngumpulkeun aadata nu sababaraha taun kaliwat, oge kudu nyiapkeun rupa-rupa unak-anik sarat meunang poin tina saban unsur nu di sertifikasi. Nu jumlah jamlehna kudu aya 850.

Aya sapuluh unsur nu dinilai nyaeta:

  1. Kualifikasi Akademik
  2. Pendidikan Pelatihan
  3. Pangalaman Ngajar
  4. Rencana Ngajar
  5. Nilai ti Dunungan
  6. Prestasi Akademik
  7. Karya Pengembangan profesi
  8. Ilubiung dina forum ilmiah
  9. Pangalaman di Widang Pendidikan
  10. Penghargaan nu aya patalina jeung widang pendidikan

Tah eta nu 10 diluhur teh, kudu aya bukti jungkerenganna. Mun ngaku pernah milu Pelatihan, kudu aya sertifikatna. Mun pernah mili workshop, kudu aya bukti hasil worksopna.

Kudu nyiapkeun 5 rencana ngajar, nu panghade-hadena, nu panglengkepna. Ti mimiti Identitas nepika cara nganilaina kudu aya. Tah tangtu we eu teh, matak nyeri sirah mun kabeh nyieun ti anyar mah. 5 rencana ngajar tea……..

Teu acan neangan atawa nu ripuh mah NYIEUN alat peraga…beu beu…

Wilujeng damel


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: